Utbildningar

För oss är det viktigt att hålla kvalitet i allt som har med utbildningar att göra. Därför har vi duktiga och pedagogiska lärare, en genomtänkt utbildningsplan, det senaste inom både maskin- och programvara, samt hög tillgänglighet genom våra fyra mycket centralt belägna kurscenter.

Alla som går en schemalagd utbildning hos Informer Svenska AB omfattas automatiskt av vår Start och Nöjdkundgaranti.

Välj ämne Välj utbildning  

Våra kurser


Ms Project grundkurs

Kursens mål är att du skall få grundläggande kunskaper i Ms Project, se resursbehoven och kunna göra realistiska projekttidplaner. Du kommer att få förståelse för konflikten mellan projekt och linje samt lära dig hantera grunderna i ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att planera och genomföra komplexa projekt.

Ms Project är ett verktyg för dig som arbetar med projekt och vill få bättre kontroll och överblick. Du kommer också att få träna på att organisera, lägga upp och presentera ditt projekt samt utforma rapporter och göra utskrifter.

Läs mer!


Ms Project fortsättningskurs

Kursens mål är att du skall få djupare kunskaper i Ms Projects delar för planering och uppföljning av aktiviteter och resurser. Du kommer även att lära dig att skapa egna vyer och rapporter för att kunna presentera informationen på bästa sätt.

Läs mer!


Ms Excel grundkurs

Kursens mål är att du skall få grundläggande kunskaper i Excel, samt förstå och kunna lägga upp egna kalkyler. Du kommer att lära dig basfunktioner och kommandon som att skapa diagram, listor, formatering av celler, formler, konsolidering mm, samt att anpassa detta efter dina egna behov.

Läs mer!


Ms Excel grundkurs (intensivkurs)

Kursen vänder sig till dig som redan har arbetat lite i Excel och nu vill komma vidare för att ytterligare effektivisera ditt arbete med Microsoft Excel. För dig som t ex är självlärd i Excel finns det mängder med tips, trix och funktioner som kommer att spara dig mycket tid.

Excel intensiv är dessutom den perfekta grundkursen för dig som känner att du behöver en snabb repetitionsdag inför någon av de mer avancerade kurserna i Excel som t ex Excel fortsättning och Excel makro (VBA).

Läs mer!


Ms Excel kurs för ekonomer

Kuren är en fortsättningskurs i Excel med inriktning mot ekonomiansvariga, ekonomiassistenter och personer som arbetar med lite större kalkyler och listor i Excel. Efter genomförd kurs kommer du att kunna bygga kraftfulla kalkylmodeller i Excel samt analysera data från te x affärssystem med pivottabeller och databaskopplingar. Du kommer dessutom lära dig mängder om databehandling som exempelvis hitta dubbletter, automatiskt jämförelse av listor samt gruppera och bryta isär data för vidare analys då du använder Excel som databas.

Läs mer!


Ms Excel fortsättningskurs

Kursens mål är att du skall lära dig mer avancerade funktioner i programmet. Med hjälp av pivottabeller kan du välja och presentera data på olika sätt. Du får dessutom bekanta dig med Excels verktyg för felsökning och analys, samt skapa enhetliga och användarvänliga kalkyler med mallar och makron. Du får även se hur flera användare kan samarbeta om en arbetsbok.

Läs mer!


Ms Excel PowerPivot

PowerPivot, framtidens sätt att analysera data. Det finns ett flertal kompetenta BI (Business Intelligence) verktyg på marknaden och med PowerPivot har Microsoft gjort det möjligt för vanliga Excelanvändare att skapa dynamiska rapporter (dashboards) och analyser som tidigare krävde avancerad programmeringskunskap och dyra licenser.

Läs mer!


Ms Excel makro (VBA)

Kursens mål är att du skall få grundläggande kunskaper i Excel- programmering (Visual Basic for Applications). Du kommer lära dig att automatisera uppgifter i Excel samt bygga enklare applikationer med grafiska användargränssnitt. Vi kommer även att gå igenom hur du får din applikation att kommunicera med databaser som t ex Access eller Oracle.

Läs mer!


Ms Access grundkurs

Kursens mål är att du skall få grundläggande kunskaper i att skapa användarvänliga databaser med en eller flera tabeller. Du kommer lära dig att skapa formulär för att enkelt kunna lägga till och uppdatera data. Du får även lära dig att skapa relationer mellan olika tabeller och frågor för att enkelt kunna sortera ut och presentera just den information du är intresserad av.

Läs mer!


Ms Access fortsättningskurs

Kursens mål är att du skall få lära dig mer avancerade funktioner i Access. Du kommer att få skapa frågor och formulär för att registrera data i flera tabeller samtidigt. Vi kommer att arbeta med rapporter, underformulär, kommandoknappar, plocklister och makron för att göra databasen mer användarvänlig. Du får även lära dig hur man kommunicerar med andra system, samt krypterar och lösenordsskyddar databasen.

Läs mer!


Ms PowerPoint kurs

Kursens mål är att du skall lära dig att skapa tilltalande presentationer som kommunicerar med mottagaren. Du kommer lära dig texthantering, ritverktyg, tabeller, organisationsschema, diagram, samt använda och skapa mallar. Du kommer även lära dig animera texter och bilder samt skapa och köra avancerade bildspel.

Läs mer!


Ms Word grundkurs

Informers grundkurs i Word är en utbildning för dig som vill lära dig att skapa tilltalande och överskådliga dokument i Word. Du kommer under en dag att lära dig texthantering, tabbar, punktlistor, tabeller, styckehantering, formatering och bildhantering i Word. Du kommer även lära dig att hantera sidnummer, sidbrytningar, sidhuvud, sidfot samt hur man gör snygga utskrifter.

Läs mer!


Ms Word fortsättningskurs

Informers fortsättningskurs i Word är en utbildning för dig som har arbetat ett tag i Word och nu vill bli riktigt effektiv. Under en dag kommer du lära dig att hantera tabbar, tabeller med formler, avsnitts-hantering, koppla dokument till listor och databaser, automatisk innehållsförteckning samt att automatiskt jämföra två olika versioner av samma dokument. Utöver allt detta kommer du att lära dig massor med tips och trix i Word.

Läs mer!